Říj 16

Sázení stromů a otevření cesty v Dubové

V jarních a letních měsících tohoto roku se množství dobrovolníků podílelo na obnově záhumenní cesty v Dubové, za areálem zahradnictví a pily. Protože máme radost z toho, že se cesta znovu využívá (i v návaznosti na nové dětské hřiště), chceme tento projekt zakončit malou slavností, při které se můžeme setkat nejen mezi sebou a poklábosit, ale taky něco nového vyzkoušet a nakonec taky něco dobrého vypít a sníst.

V sobotu 5. listopadu se proto v Dubové uskuteční sázení ovocných stromů, 16-ti švestek a jabloní starých odrůd. Na nároží cest bude vysazen Strom přání, v budoucnu mohutná solitérní Dubovská hrušeň, a pod ní jedinečná kamenná Lavice rozjímání.

Výsadba jednořadé aleje bude výjimečná tím, že bude probíhat za účasti, dozoru a odborného komentáře významného regionálního pomologa Radima Lokoče. Záhumenní cestu pak otevře slavnostní myslivecké troubení. Teplé tekutiny jsou na místě zajištěny.

Sraz je ve 13 hodin v Dubové na konci lípové aleje. Nářadí, dobroty a přání s sebou!

Za pomoc děkujeme všem dobrovolníkům, za finanční podporu pak Nadaci Partnerství.

Kateřina Skalíková, spolek Radkov Michaela Fajkusová a Kristýna Sýkorová, Spolek přátel přírody a myslivosti Srnčata z Radkova

pozvanka_2

Pozvánka v PDF ke stažení zde.

Permanent link to this article: http://www.sdruzeniradkov.cz/?p=736